DDOS Saldırısı | Wiki-Turk

Etik Hacker

Etik hacker, sistem açıklarını önceden bulmaya yönelik çalışan hackerlardır. “Beyaz şapkalı hacker” olarak da adlandırılır. Kuruluşlar, sistemlerindeki açıkları kötü niyetli hackerlardan önce keşfetmek için “Etik Hacker” hizmeti alırlar. Etik bilgisayar korsanı, bir bilgisayar sistemine, ağa, uygulamaya veya diğer bilgi işlem kaynaklarına, sahipleri adına ve onların yetkileriyle erişerek, sistemi test eden bir bilgi güvenliği ( infosec ) uzmanıdır.  Yetkisiz erişimin… Devamını oku »

TCP/IP

İnternetin temel iletişim dilidir. Adından da anlaşılacağı gibi, TCP / IP iki ayrı protokolün birleşimidir: TCP (iletim kontrol protokolü) ve IP (İnternet protokolü). İnternet Protokolü standardı ağlar üzerinden gönderilen paketlerin lojistiğini belirler, paketlere nereye gidileceğini ve oraya nasıl gidileceğini söyler. IP, Internet’teki herhangi bir bilgisayarın bir paketi, paketin alıcısına bir veya daha fazla aralıklı başka bir bilgisayara iletmesine izin verir. İletim Kontrol… Devamını oku »

Estonya’ya Yapılan Siber Saldırı

Rus hackerların en önemli gösterisi olarak kabul edilir. Nisan 2007 yılında Estonya’ya karşı düzenlenen dDOS saldırılarıdır. 4 gün boyunca ülkenin tüm resmi, özel, finansman işlemlerinin yapılamaz hale getirilmesi anlamına gelir. Clinton döneminde Beyaz Saray’a siber güvenlik danışmanı olan Richard Clarke’ın yazdığı kitaba göre, Ruslar bu saldırıda Türkiye’de yerleştirdikleri trojanları da kullanmışlardır[1]. Olayın nedeni, başkent Talinn’in… Devamını oku »

Siber Saldırı Olayı (27 Ekim 2019)

Garanti Bankası paketleri kullanılarak ülkemiz internet altyapısına yapılan 100 Gbps büyüklüğündeki saldırı. Pazar günü yapılmasına ve orta/küçük boyutta bir saldırı olmasına karşın 6 saat boyunca karşılanamadı [1][2]. Bu saldırı çok büyük olmasa da, 2015 yılında ODTÜ’nün yönettiği ve genellikle kamu kurumları tarafından kullanılan .TR uzantılı alan adlarının yönetildiği sunuculara gerçekleştirilen 60 GB büyüklüğündeki ve 15… Devamını oku »

Sidebar